Nieuws van Bonaire

MPB winnaar Eilandsraadsverkiezingen 2019

Kralendijk – De MPB van Elvis Tjin Asjoe heeft de Eilandsraadsverkiezingen op Bonaire gewonnen.

De partij heeft 3576 stemmen gekregen, 40,4% en dit is goed voor 4 zetels in de Eilandsraad. De PDB van Clark Abraham kreeg 2130 stemmen en komt uit op 3 zetels. De UPB van James Kroon verwierf 1798 stemmen en komt ook op 2 zetels.

In totaal hebben 8845 mensen gestemd, beduidend minder dan 4 jaar geleden. Mogelijkerwijs hebben de lange rijen bij de stembureau’s bij gedragen aan de lagere opkomst; niet alle kiezers lijken ook daadwerkelijk hun stem te hebben kunnen uitbrengen.

Ook het tellen van de stemmen leverde blijkbaar de nodige uitdagingen op. Pas tegen 5 uur in de ochtend waren de laatste resultaten binnen. Bij voorgaande verkiezingen waren de resultaten tegen middernacht al wel bekend.

Wij zullen dit bericht in de loop van de dag aanvullen met informatie

 

 

 

 

Deel dit artikel