Bonaire

Schip met hulpgoederen in de haven van Bonaire

Foto: Stefan Kogelman

Foto: Stephan Kogelman

UPDATE ZONDAG : Schip is inmiddels naar Curacao. Daar wordt tijdelijk gelost en hulpgoederen opgeslagen totdat meer duidelijkheid is over de situatie aan de zeegrens. Besluit van de organisatoren, nadat Venezuela weigerde de MS uit Puerto Rico toe te laten. Overheid Curacao faciliteert.

Kralendijk – In de haven van Kralendijk is afgelopen nacht het cargo schip Midnight Stone aangemeerd. Het schip is afkomstig uit Puerto Rico en is geladen met hulpgoederen voor Venezuela.

Het schip heeft gister een poging gedaan om de 9 containers aan hulpgoederen rechtstreeks naar Venezuela te brengen maar werd tegengehouden door de Venezolaanse Marine. De bemanning besloot om te keren en heeft toestemming gevraagd om aan te meren op Bonaire.

Het schip heeft medicijnen en voedsel aan boord welke ingezameld zijn door de Latijns Amerikaanse inwoners van zuid Florida.

Deel dit artikel