Nieuws van Bonaire

Open dag Defensie tijdens militaire oefening op Bonaire

Foto’s: archiefbeelden van Velas Latino America Curacao 2018

 

Het eiland Bonaire is van maandag 10 tot en met 17 december onderdeel van een scenario voor een oefening van de landmachtcompagnie in de West en de Curaçaose Militie. Op zondag 16 december is er een open dag in de haven van Bonaire. Een ieder is dan van harte welkom om een kijkje te nemen in het leven van een militair, zowel op land als aan boord van twee marineschepen.

 

Kralendijk – De oefening op Bonaire is een onderdeel van het reguliere oefenprogramma voor de compagnie, die om de vier maanden wordt gewisseld op Curaçao. Om die reden vindt de training elke vier maanden plaats op Bonaire omdat deze eenheid verantwoordelijk is voor het leveren van directe militaire bijstand na verzoek van de rijksvertegenwoordiger. Het primaire doel voor deze eenheid is dan ook om kennis te maken met het eiland Bonaire, de lokale autoriteiten en hulpdiensten en samen met hen te trainen en ervaringen uit te wisselen.

Kijkje aan boord

Zondag 16 december houden het permante ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan en het nieuwe stationsschip Zr.Ms. Zeeland een open huis. Dit betekent dat een ieder aan boord kan komen kijken hoe het marineschip er van binnen uit ziet. Aan de noordpier ligt de Pelikaan afgemeerd. De Zeeland ligt aan de zuidpier. Op de middenpier staan de militairen van de landmachtcompagnie, de Curacaose Militie, collega’s van de Koninklijke Marechausse en van de Kustwacht. Hier zijn allerlei activiteiten opgetuigd voor de jeugd. Laatstgenoemde veiligheidspartner, de Kustwacht,  verzorgd ook nog een vliegende demo rond het middaguur met haar helikopter en vliegtuig.

We hopen u allemaal zondag 16 december te zien in de haven van Bonaire.

 

Deel dit artikel