Bonaire

Forse prijsstijging voor gebruik onderwaterpark Bonaire

Kralendijk – Het bestuurscollege van Bonaire heeft op 28 november goedkeuring gegeven aan een forse prijsstijging voor het gebruik van het onderwaterpark van Bonaire. De reden die hiervoor wordt aangedragen is de stijgende kosten van het beheren van natuurparken en dat het wenselijk is dat de gebruiksvergoedingen moeten worden aangepast aan de gestegen kosten.

Zo gaat de “Nature Fee” van de huidige $10,- naar $25,- en de duik vergoeding van $25,- naar $45,- per jaar. Ook huiseigenaren aan zee en bedrijven die in het park opereren gaan meer betalen. Bijzonder is dat de dagprijs voor duikers van $10,- is weggevallen en dat er geen vergoeding voor de cruise toeristen wordt genoemd.

Dit besluit gaat per 1 januari in maar het is nog maar de vraag of STINAPA deze prijsaanpassing ook per 1 januari in zal laten gaan. De natuurorganisatie zal rond midden december de nieuwe “dive tags” afleveren aan de duikscholen op het eiland maar bij navraag blijkt dat de duikschool eigenaren nog niet op de hoogte zijn gesteld.

Dit is vreemd te noemen daar STINAPA afhankelijk is voor de verkoop van de watersport bedrijven op het eiland. Een aantal duikscholen geeft aan onaangenaam verrast te zijn en niet van plan te zijn zich zomaar bij de eenzijdig opgelegde verhoging neer te leggen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo