Nieuws van Bonaire

Open dag bij nieuwe locatie van stichting Project en presentatie van het boek VERTROUWEN

Open dag bij nieuwe locatie van stichting Project en presentatie van het boek VERTROUWEN

Met enorme grote trots organiseert stichting Project (orthopedagogisch Centrum) op 20 oktober een open dag en presentatie van het boek vertrouwen.

Stichting project is vanaf 1 oktober met de 24 uurs opvanghuizen KDK en LVH verhuist, naar het terrein van het vroegere Medical Center bij Hato (richting Sabadeco). Tevens is daar het sportleercentrum van stichting Project gevestigd. In december zal ook het hoofdgebouw naar deze locatie gaan verhuizen. Dan is de gehele Orthopedagogische Centrum gehuisvest op 1 terrein. Dit biedt enorme voordelen. De huizen zijn prachtig en voldoen aan alle eisen. De huizen zijn ruim opgezet en alle jongeren hebben een eigen slaapkamer. We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen tijdens de open dag.

In September heeft stichting Project in het Curaçao huis in Den Haag hun boek gepresenteerd dat geschreven is door Karin Kloosterboer. In het boek “Vertrouwen” vertellen 40 kinderen, jongeren, ouders en professionals op Bonaire over opgroeien in de Cariben en de uitdagingen daarbij. Het slavernijverleden, armoede, huiselijk geweld en andere omstandigheden maken veilig hechten al generaties lang lastig. Daardoor komen gezond opgroeien en het bouwen aan een evenwichtige samenleving in de knel.  Hulp aan kinderen vergt een bijzondere aanpak, in groepsverband. En een organisatie met getraind personeel dat zelf ook een mentaliteitsverandering heeft doorgemaakt. Op Bonaire is de afgelopen jaren een methode ontwikkeld die effectieve ondersteuning biedt: Forsa. Met vertrouwen in elkaar en de toekomst kunnen jongeren en hun ouders door met hun leven.

Speciaal voor deze gelegenheid zal het boek VERTROUWEN te koop zijn voor de prijs van $22,- . De opbrengst van het boek zal volledig ten goede komen van stichting Project.

We hopen u allen te zien op zaterdag 20 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur op onze nieuwe locatie (de weg Hato naar Sabadeco, oude medical school).

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo