Nieuws van Bonaire

Bonaire Clean Up Day 2018

Selibon N.V. organiseert op 15 september as. alweer haar zesde Bonaire Clean Up Day! Dit jaar doen er zelfs 1500 deelnemers mee en dat is een recordaantal voor dit jaarlijkse schoonmaak evenement.

In voorafgaande edities was er vooral aandacht voor de vuilproblematiek in de wijken, maar dit jaar staat Bonaire Clean Up Day in het teken van “Land & Zee”. Selibon werkt daarbij samen met organisaties zoals Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB), Clean Coast Bonaire (CCB) en Dive Friends Bonaire. Dive Friends Bonaire staat bekend om de onderwater clean ups die zij elk kwartaal organiseren. Selibon hoopt echter dat meer duikscholen geïnspireerd raken en dit mooie voorbeeld zullen volgen.

Rocargo

Sea Turtle Conservation Bonaire en Clean Coast Bonaire slaan de handen ineen om het strand van Te Amo schoon te maken. Carolyn Caporusso van CCB zegt: “Vanaf een afstand ziet dit strand er redelijk schoon uit, maar de vele strandgebruikers laten toch veel rommel achter. CCB zal al het vuil dat op Te Amo wordt gevonden, tellen, identificeren en vastleggen, zodat er een beeld ontstaat van het type en de hoeveelheid vuil die door strandgebruikers wordt veroorzaakt.

Communicatiemanager Claris Trinidad zegt: “Een ander belangrijk verschil met vorige jaren is dat dit jaar ook de basisscholen betrokken zijn bij de eilandelijke schoonmaak. De schoolkinderen zullen reeds op vrijdag 14 september actief zijn om het gebied rondom hun eigen school op te ruimen. Tot slot brengt het team van Selibon op maandag 17 september een bezoek aan Rincon, waar de ouderen van Kokari en de allerjongsten van de crèche ook een steentje zullen bijdragen om Bonaire een stukje schoner te maken.”

Deel dit artikelRocargoRocargo