Bonaire

Van droom naar inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Van droom naar inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Afgelopen dinsdagmiddag heeft een groep leerlingen van Liseo Bonairiano zich als bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dhr. Troeman van de Kamer heeft de leerlingen de verschillende bedrijfsvormen uitgelegd.

De leerlingen zijn begin december gestart met de workshop “Durf te dromen” om kennis te maken met het ondernemerschap. Na veel brainstormen is de groep met het idee gekomen een evenementen bureau op te zetten. Er is gekeken naar de zwakke en sterke punten in de groep, naar concurrentie en er is een marktonderzoek gedaan.

Inmiddels hebben ze een echt bedrijf neergezet, is er een directeur gekozen, een naam, een logo en zijn er doelstellingen op papier gezet. Van droom naar inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Het bedrijf  “Sunset Events” is een evenementenbureau met als doelgroep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Op dit moment zijn er weinig activiteiten waar ze kunnen ontspannen en elkaar na schooltijd kunnen ontmoeten.

In de komende weken wordt er verder gewerkt om een product te ontwikkelen, de marketing uit te werken en uiteindelijk een presentatie te geven aan de ouders en leerkrachten.

Deze pilot workshop is bedacht door twee ondernemers, Wim Coster (ActionCoach) en Sylvia de Leon (ABC Online Media), met als doel leerlingen te overtuigen van het belang van lokale ondernemers voor de economische groei van het eiland. Zowel de Kamer van Koophandel als de school kijken met enthousiasme mee naar het verloop van dit project.

Van droom naar inschrijving bij de Kamer van Koophandel
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo