Belastingen

Motorrijtuigenbelasting 2018

motorrijtuigenbelasting

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire maakt hierbij bekend dat u binnenkort de motorrijtuigenbelasting (MRB) 2018 kan betalen.

Elk persoon of instantie die op 1 januari 2018 één of meer motorvoertuig op hun naam geregistreerd hebben staan, zal gedurende de komende weken een aanslag voor de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2018 ontvangen. Conform artikel 9 van de ‘Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011’ bestaat de mogelijkheid om de belasting in twee gelijke termijnen te betalen.

De eerste helft van de aanslag vervalt na 2 weken van de dagtekening van de aanslag. De dagtekening van de aanslag is 31 januari 2018. In dit geval dient de eerste termijn vóór 15 februari 2018 betaald worden. De tweede termijn dient uiterlijk 30 juni 2018 betaald worden. U dient bij de betaling uw betalingskenmerk te vermelden. Dit is zeer essentieel zodat uw betaling goed verwerkt wordt.

U kunt de betaling via ‘online banking’ of via de loketfunctie bij de banken verrichten. Het belastingkantoor biedt u de mogelijkheid om de betaling kosteloos bij de Girobank te verrichten. Uw bankafschrift kunt u bewaren als betalingsbewijs. Wij raden u aan om deze bij het motorrijtuig te houden. Het openbaar lichaam Bonaire wil benadrukken dat conform de huidige wet- en regelgeving elk eigenaar van een motorrijtuig is verantwoordelijk voor het verzekeren van deze motorrijtuig.

Voor elk type motorvoertuig is er een prijs bepaald. De tarieven zijn als volgt:

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo