Bonaire

TELBO’s Fiber to the Home op schema

Kralendijk –  Wat reeds goed is, kan altijd beter. Dat is wat TELBO heeft bewezen door Fiber to the Home bij mij thuis aan te sluiten. Een duidelijk verschil!, laat de zeer tevreden in Republiek woonachtige TELBO-klant en branchmanager van de Orco Bank, John Soliano enthousiast weten.

Toonaangevend telecombedrijf TELBO heeft afgelopen week na zeven maanden hard werken en kilometers graven de civiele werkzaamheden in de wijken Nort Saliña, Nawati en Republiek afgerond. Deze week zijn tevens de laatste TELBO-klanten aangesloten op het state of the art en dus zeer snelle en zeer betrouwbare glasvezel netwerk. “Wederom een geweldige mijlpaal”, stelt de general manager van TELBO, Gilbert de Bree.

“Gedurende het Fiber to the Home (FttH)-project in Nort Saliña, Nawati en Republiek kwamen we nogal wat technische uitdagingen tegen, maar deze hebben we nagenoeg zonder problemen weten te overwinnen. En het is geweldig om te zien, te horen en te merken dat zowel onze reeds bestaande klanten, als de talloze nieuwe die zich aanmelden, zeer tevreden zijn met het eindresultaat. Dat is immers waar het TELBO en zijn samenwerkingspartners BWM [Bonaire Wegenbouwmaatschappij] en IBO [installatiebedrijf] om gaat.”

Ondertussen zijn TELBO en zijn partners na het ‘ground-breaking’ event op 29 september jongstleden eveneens hard aan de slag gegaan met de aanleg van het hightech glasvezelnetwerk in Rincon.
De verwachting is dat het in totaal 28.500 meter lange netwerk in Rincon in het tweede kwartaal van 2018 in zijn geheel zal zijn opgeleverd. Met de huidige uitvoering van vijftien procent van de graafwerkzaamheden loopt het project, volgens projectleider Ayron Chirino, dan ook perfect op schema. TELBO en IBO zullen binnenkort kunnen beginnen met het aansluiten van de eerste klanten.

De betrokken lokale operator is medio 2015 gestart met de uitrol van zijn ‘Fiber to the Home (FttH)’-netwerk. Het FttH-project vervangt het bestaande kopernetwerk door een volledig nieuw en state of the art glasvezelnetwerk waarop alle huizen, bedrijven en instellingen op Bonaire worden of al zijn aangesloten. Dit duurzaam ondergronds aangelegd netwerk zal de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van TELBO’s diensten nog verder verbeteren en stelt het toonaangevende telecombedrijf bovendien in staat de forse en nog altijd groeiende vraag naar datadiensten de komende decennia te ondersteunen en te faciliteren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo