Bonaire

Workshop “Kinderboeken schrijven in Papiamentu” succesvol

Meer dan 20 deelnemers hebben afgelopen week deelgenomen aan de workshop “Kinderboeken schrijven in Papiamentu” in Addo’s Bookstore.

De stichting Lezen & Schrijven wil met deze workshops bereiken dat meer auteurs gaan schrijven voor de kinderen op Bonaire. De stichting vindt het van belang dat kinderen op jonge leeftijd al gaan lezen. Ook wil de stichting het voorlezen stimuleren. Hiervoor is het noodzakelijk dat meer kinderboeken beschikbaar die zijn geschreven door lokale auteurs.

De stichting wil met deze workshop beginnende schrijvers stimuleren met hun ambitie aan de slag te gaan en ze te helpen om hun boeken ook daadwerkelijk te publiceren.

In de tweedaagse workshop, onder leiding van Evelien van Dort, ervaren kinderboekenschrijver, hebben de deelnemers kennisgemaakt met de technieken om goede boeken te schrijven voor alle leeftijden. Met behulp van de zogenaamde AVI methode wordt ieder boek toegankelijk en sluit aan bij de belevingswereld van de jonge kinderen.

Door het grote enthousiasme van de deelnemers tijdens de workshop zal dit initiatief zeker een vervolg krijgen.

Voor meer informatie:

Paul Ruijs

Stichting Lezen en Schrijven Bonaire

782 4569

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo