Bonaire

Jaarlijkse griepvaccinatie campagne 2017

De jaarlijkse griepvaccinatie campagne is wereldwijd van start gegaan, ook op Bonaire.  De campagne wordt georganiseerd door de Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire. De griepprik is gratis verkrijgbaar bij uw huisarts. De griepprik is onder andere voor personen met verlaagde weerstand, luchtweg problemen zoals astma en bronchitis, hart klachten, suiker ziekte, mensen die in de gezondheidszorg werken, verzorgers en/of  familie van personen met verlaagde weerstand en 60 plussers. Het griepvirus kunt u krijgen als iemand die griep heeft dichtbij u hoest, niest, praat of u een hand geeft. De griepprik beschermt u alleen tegen het griepvirus. U bent dus niet beschermd tegen andere virussen, zoals het virus dat verkoudheid geeft. Voor een goede bescherming is het aanbevolen de griepprik elk jaar opnieuw halen.

Voor meer informatie en om te zien of u in aanmerking komt voor de griepprik, kunt u de folder ‘Bescherm uzelf tegen griep’ halen bij uw huisarts. De huisarts kan u informeren of  u in aanmerking komt voor de griepprik. Houdt er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt voordat de griepprik werkt. U kunt dus nog griep krijgen gedurende deze twee weken. Aangeraden wordt om de griep prik  in oktober, vóór het griepseizoen, te halen. De griepprik is  veilig en kan u beschermen tegen griep.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo