Bonaire

U-15 selectie op derde plaats in het Concacaf toernooi

Kralendijk, Op zondag 20 augustus is de U-15 jeugdselectie teruggekeerd op Bonaire na deelgenomen te hebben aan de kampioenschappen van de Concacaf en de IMG’s Academy, die plaats hebben gevonden in Bradenton, Florida. In totaal hebben 39 landen die lid zijn van de Concacaf deelgenomen aan dit toernooi.

De eerste wedstrijd werd door Bonaire gewonnen met 2-1 tegen Frans St Maarten. Bonaire verloor de tweede wedstrijd met 3-1 tegen Cayman Islands en ook in de derde wedstrijd moest Bonaire het onderspit delven met 1-0 tegen Aruba. Bonaire speelde zijn laatste wedstrijd in de semi-finales tegen Nederlands St Maarten en won met 4-1. Zo eindigde Bonaire op de derde plaats van de landen in de categorie waarin onze jongeren hebben meegedaan.

Bij aankomst van de selectie was gedeputeerde James Kroon aanwezig om de jonge voetballers te feliciteren met hun prestaties. Hierdoor is Bonaire op de internationale kaart terecht gekomen voor wat betreft jeugdvoetbal.