Natuur

Vogels tellen in je achtertuin

Vogels tellen in je achtertuin

 Op dinsdag 14 februari is er bij CIEE een presentatie over de vogeltelling in je achtertuin (Great Backyard Bird Count) en op 17 februari heeft STINAPA een voorbeeld tuinvogeltelling bij The Cadushy Distillery in Rincon

Elk jaar tellen  natuurliefhebbers over de hele wereld en ook in  het  Caribisch gebied vogels in hun eigen tuin gedurende een weekeinde in februari.  De telling voor dit jaar staat gepland voor 17 t/m 20 februari. Vorig jaar hebben 160.000 mensen wereldwijd meegedaan aan deze telling. Om meer te weten over hoe u kunt deelnemen aan de telling (of als u gewoon uw tuinvogel ID vaardigheden wilt  verbeteren), geeft STINAPA bioloog, Caren Eckrich, op de 14e om 19:00u een presentatie bij CIEE aan de Kaya Gobernador Debrot 26.

Op vrijdag 17 februari organiseert STINAPA  een voorbeeld tuinvogeltelling bij The Cadushy Distillery in Rincon. Iedereen is welkom van 15.00u-17.00u om mee te helpen tellen, vragen stellen  over de vogels van Bonaire en indien wenselijk ze te fotograferen. In de tuin van The Cadushy Distillery vind je de gele troepiaal, verschillende soorten duiven, vireo’s en suikerdiefjes.

Iedereen is welkom op beide STINAPA activiteiten en het is gratis. Indien u verhinderd bent, maar toch graag wilt deelnemen met de tuinvogeltelling of  graag meer informatie hierover wilt, dan kunt u de website gbbc.birdcount.org bezoeken. En mocht U iets bijzonders hebben gezien tijdens de vogeltelling, STINAPA wordt graag op de hoogte gehouden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo