Sport & Vrije tijd

Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault
Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault

De jongens uit het U13-selectie voetbalteam waren afgelopen week uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal voetbaltoernooi, “Torneo Internacional Aruba Himno y Bandera” van 13 tot en met 18 maart, om Bonaire te vertegenwoordigen. Deelnemende landen waren: Aruba, Curacao, St. Maarten, Colombia, Venezuela en Bonaire.

De groep die er heen is gegaan bestond uit 19 jongens en 6 begeleiders. Shahairo Oleana (head coach), Deebro Trinidad (assistant coach), Iwan Koulen (physical trainer / teammanager), Nafthali Rier (team official), Wilfred Piar (FFB), Rudi Benita (teammanager).Het was een behoorlijk zwaar toernooi aangezien de spelers 5 dagen lang elke dag een wedstrijd hadden en de laatste 4 finalisten nog een extra dag speelden.

De uitslagen voor Bonaire:

  • Bonaire – St Maarten: 3-1
  • Bonaire – Aruba: 1-2
  • Bonaire – Curacao: 0-3
  • Bonaire – Colombia: 0-4
  • Bonaire – Venezuela: 0-0

Voor de 3e en 4e plaats streden Bonaire en Curacao en helaas heeft Bonaire met 5-1 verloren.

In de finale stonden Aruba en Colombia, Colombia is kampioen geworden met 2-1.

Ik moet zeggen dat het een hele knappe prestatie is dat het ‘kleine’ Bonaire niet is afgedroogd door de andere (ei)landen zeker als je ook nog beseft dat de jongens nog geen 1,5 maand samen als team spelen. Het team is samengesteld uit geselecteerde spelers van verschillende clubs.

Het U13-selectie voetbalteam komt morgen aan op Bonaire om 11.05 op Flamingo Airport (en enkele om 13 uur).

Georgie Rigault

Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault

Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault

Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault

Verslag en uitslagen U13 voetbal team op Aruba

Photo credit: Georgie Rigault

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo