Vakantie & Toerisme

Pullmantur Cruises annuleert Bonaire in haar routes

Tourism Corporation Bonaire (TCB) laat hierbij weten, dat er een wijziging is opgetreden in het cruiseschema van 2016. Pullmantur Cruises heeft Bonaire uit haar routes verwijderd van december 2015 tot november 2016. Het cruiseschip Monarch van Pullmantur doet Bonaire aan van 22 september tot en met 1 december 2015. Vervolgens wordt Bonaire in het schema vervangen door La Guaira (Venezuela). Vanaf 1 november 2016 keert de Monarch weer terug naar Bonaire.

Pullmantur heeft deze beslissing genomen, omdat haar schip de Zenith in die periode gecharterd is en verhuist naar een ander deel van het Caribisch Gebied. De Monarch is dan nog het enige schip in het Zuidelijke Caribische Gebied. Het schema van de Monarch is hierdoor gewijzigd, waarbij Bonaire wordt vervangen door La Guaira. Voor de cruise met bestemming La Guaira zijn al ongeveer 350 cabines per cruise geboekt in vergelijking met 10 cabines op Bonaire. Het is duidelijk, dat Venezuela nog steeds een belangrijke markt is voor Pullmantur ondanks de onstabiele situatie in dit land.   

Pullmantur is zich bewust van de gevolgen, die deze wijziging met zich meebrengt, voor Bonaire en verontschuldigt zich hiervoor. Zij kunnen 30% van hun inkoopmarkt echter niet weigeren. Pullmantur begrijpt, dat de onstabiele situatie in Venezuela kan verergeren en indien nodig zullen nieuwe wijzigingen plaatsvinden.

Het wegvallen van de wekelijkse cruisebezoeken van de Monarch in bovengenoemde periode heeft effect op het cruiseschema van 2016. In het laagseizoen zal het cruisebezoek geminimaliseerd worden in tegenstelling tot eerdere berichten. Dit zijn ongelukkige en onvoorziene situaties, die zich kunnen voordoen en TCB zal haar relatie met Pullmantur blijven onderhouden en waarderen, vanwege het feit dat zij Bonaire dit jaar voor het eerst hebben opgenomen in hun routes. Pullmantur Cruises heeft bevestigd, dat ze de bezoeken aan Bonaire zullen hetvatten in november 2016.

Bekijk hier het huidige 2016 Bonaire cruiseschema: http://www.tourismbonaire.com/includes/Cruise_Calendar.pdf.

Bekijk hier een interview van Radio Energia:

PULLMAN TOUR TA REAHUSTA SU SKEMA DI BISHITA PA BONEIRUPULLMANTUR TA REAHUSTA SU SKEMA DI BISHITA PA BONEIRU

Posted by Radio Energia Boneiru on woensdag 9 september 2015

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo