Geen categorie

Plattegrond van de gevangenis per ongeluk online gezet

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft pijnlijk geblunderd door per ongeluk plattegronden van de in aanbouw zijnde  gevangenis op de website van het ministerie te plaatsen. Deze informatie is een goudmijn voor criminelen. Zij kunnen de gegevens gebruiken bij ontsnappingen.

De fout werd woensdag ontdekt. Het ministerie haalde de documenten daarna van de website. ‘Het had niet mogen gebeuren’, aldus een woordvoerder. ‘Je weet nooit hoeveel mensen het gezien hebben, maar de fout is snel recht gezet.’ Het is niet te achterhalen of de plattegronden zijn verspreid.De fout is extra pijnlijk omdat het gaat om plattegronden van een justitiële inrichting die in aanbouw is. Deze moet de oude voorzieningen juist vervangen om het gevangeniswezen op Bonaire ’te versterken’. De gevangenissen op de Carïbische eilanden hebben al eerder met ontsnappingen van doen gehad.

Deel dit artikel