Nieuws uit Nederland

Young Solar Challenge 2015

Verslag Young Solar Challenge 2015 Friesland:

Voor de young solar Challenge zijn we  met 4 klasgenoten en een docent afgereisd naar Nederland om aan deze competitie deel te nemen. We hadden een vol programma buiten de wedstrijden zelf hebben we 3 scholen bezocht en verschillende bedrijven. Natuurlijk mocht een bezoek aan Amsterdam, Den Haag, Harlingen en Rotterdam niet ontbreken. Om de reis betaalbaar te houden hebben we picknicktafels en bankjes gemaakt en verkocht om onze uitstapjes te bekostigen ook hebben we een eigenbijdrage betaald. Het OLB heeft de vliegtickets betaald en de school de huurauto. De overnachtingen vonden plaats bij vrienden van meneer Baptiste. De eerste excursie was naar Worldwood. Dit is een bedrijf waar ze houtsoorten verkopen die gebruikt worden in de jachtbouw. Hier hebben we een rondleiding gehad. Daarna zijn we bij een bedrijf op bezoek geweest dat kunststof gevelbekleding verkoopt, hier demonstreerde ze ons hoe een laser snijder werkt.  Verder is ons uitgelegd hoe kunststoffen toegepast kunnen worden in de woningbouw. Ook hebben we en bezoek gebracht aan Bouwmensen Leiden waar we een demonstratie kregen over de pennenbank, dit is een machine waar je ramen en kozijnen mee kan maken.

Op de Fries poort in Sneek hebben we uitleg gekregen over de superklassen Solar boten Race. Op deze school bouwen ze ieder twee jaar een nieuwe boot, deze zijn van carbonfiber en beschikken over een 8pk Electro motor en zien er uit als een formule 1 raceauto.

De Young Solar Challenge vond plaats in Grou hier moesten de deelnemers een zwem test doen en werd de boot door een medewerker van de TU Delft gekeurd.

De race bestond uit een duurzaamheidsrace waar de boten zoveel mogelijk rondjes moesten varen tot de accu’s leeg waren. De tweede race ging op snelheid.  Uiteindelijk zijn we 6e geworden van de 8.

Het was een leerzame week waar in we veel van Nederland hebben kunnen zien. We gaan ons best doen om onze boot de Wega Limpi nog sneller te maken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo