Nieuws van Bonaire

Raadslid Junny Wout (MPB) neemt deel aan congres in Den Haag

Wout ontmoette tijdens zijn bezoek onder meer staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Foto: MPB

KRALENDIJK/DEN HAAG – Tijdens een bezoek aan Nederland heeft Junny Wout, raadslid van MPB op Bonaire, deelgenomen aan een congres in Den Haag over “Gedeelde Verantwoordelijkheid, Gelijkheid en Wederzijds Vertrouwen”. 

Het congres, dat plaatsvond in de Tweede Kamer, besprak de samenwerking tussen de Europese en Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden. Uitdagingen als klimaatbeheer, energietransitie en armoedebestrijding werden benadrukt, met de nadruk op gelijkwaardige samenwerking tussen private en publieke partijen. 

Deelnemers

Het congres, geleid door senator Jeroen Recourt, bracht deelnemers uit de BES-eilanden, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en Nederland samen en benadrukte het belang van wederzijds vertrouwen voor concrete resultaten in samenwerking tussen de partijen.

Deel dit artikel