Nieuws van Bonaire

Nieuw Bestuur voor Scholengemeenschap Bonaire

Rico van der Schee (l) en Interim Director Van Efferink (r). Foto: SGB

KRALENDIJK – De Scholengemeenschap Bonaire (SGB) maakt in een persbericht melding van vernieuwingen in het leiderschap die onlangs binnen de organisatie zijn doorgevoerd.

Met ingang van 1 augustus 2023 is Rico van der Schee aangesteld als de nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur van SGB.

Om een naadloze overgang te waarborgen, is Frans van Efferink aangesteld als interim-bestuurder en voorzitter van het College van Bestuur voor de komende maanden. Deze regeling maakt het mogelijk dat Barbara Sol en Francis Pieter hun oorspronkelijke functies als unitdirecteur van respectievelijk Liseo Boneriano en VMBO/Vakcollege kunnen hervatten bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Deze tijdelijke aanstelling biedt de Raad van Toezicht de tijd om een geschikte kandidaat te vinden voor de rol van voorzitter.

Daarnaast is Liset Wolff, op basis van aanbevelingen van de wervings- en selectiecommissie, sinds augustus 2023 benoemd tot unitdirecteur MBO. Hierdoor is er continuïteit binnen het managementteam. Het team bestaat nu uit de volgende unitdirecteuren: Eric Bouwman voor SLP, Francis Pieter voor VMBO en Barbara Sol voor Liseo Boneriano.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo