Nieuws van Bonaire

Bij afsluiten CAO voor personeel Curoil: ABVO ergert zich aan collega vakbond

KRALENDIJK – Vakbond ABVO ergert zich aan onrust onder het personeel van Curoil op Bonaire, die lijkt te worden aangewakkerd door de handelingen van een collega vakbond. 

De afgelopen dagen ontstond onrust onder het personeel, onder meer als het gaat om de arbeidsvoorwaarden. 

De ABVO zegt de onrust niet te snappen, nu de vakbond op het punt staat een collectieve arbeidsovereenkomst met het bedrijf af te sluiten. Volgens de vakbond zullen de werknemers er met de nieuwe overeenkomst flink op vooruit gaan. 

Collega-bond

De ABVO lijkt in de onrust de hand te zien van een collega vakbond die probeert onder haar duiven te schieten. “Natuurlijk staat het iedere bond vrij om erkenning te vragen binnen een organisatie. Ook kan er een referendum worden uitgeschreven om te kijken wie de meerderheid vertegenwoordigt”. De bond waarschuwt evenwel dat het wisselen van de vertegenwoordiging van de medewerkers, kan leiden tot vertraging. 

“Als ABVO hebben wij een CAO uit onderhandeld, die bijna bekrachtigd kan worden. Een nieuwe vakbond zal weer van voor af aan moeten beginnen met de onderhandelingen”, aldus een verklaring van de ABVO. De bond schrijft ook oneigenlijke praktijken en het stoken van onrust door een collega bond niet op prijs te stellen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo