Nieuws van Bonaire

Special Olympics Bonaire klaar voor Special Olympics World Games in Berlijn

Dit jaar kunnen er minder atleten mee, maar daar staat tegenover dat er wel meer evenementen zijn. Foto: ABC Online media

KRALENDIJK – Special Olympics Bonaire is bijna klaar met de voorbereidingen om deel te nemen aan de Special Olympics World Games die dit jaar in Berlijn worden gehouden.

“Dit is het team dat de reis voorbereidt en onze atleten zal begeleiden”, zegt Jaira Brito, vicevoorzitter van Special Olympics Bonaire op dinsdag tegen de pers. De groep reist op zondag 11 juni af naar de Duitse hoofdstad. Naast Brito zal het begeleidingsteam van Bonaire onder andere bestaan uit Arlen Engelhardt Mercera, Earon Rosario en Oriana Leonora.

In Berlijn zal de Bonaire-delegatie deelnemen aan zwem- en bolaswedstrijden. Op 11 juni zal het team van atleten om 18.30 uur op de luchthaven zijn, waar mensen hen kunnen uitzwaaien. Verschillende ouders van de atleten zullen meereizen naar Berlijn reizen. 

Minder atleten

Dit jaar zullen er minder deelnemers zijn vanwege bepaalde kwesties binnen de overkoepelende organisatie. “Daar staat tegenover dat er wel meer andere activiteiten zullen zijn voor de atleten die niet mee kunnen naar Berlijn”, legt Brito uit. Er staan voor de komende maanden nog diverse andere wedstrijden voor de atleten op het programma. “Sponsoring blijft een kritisch punt, want zonder de benodigde middelen kunnen onze atleten niet deelnemen aan welk evenement dan ook”, zegt Special Olympics Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo