Nieuws van Bonaire

Vrachtwagencontroles op Bonaire resulteren in meerdere bekeuringen

Archieffoto vrachtwagens - foto KPCN

KRALENDIJK – Op zaterdag 22 april hebben agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) op verschillende locaties op Bonaire routinematige verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens de controles zijn verschillende vrachtwagens en andere voertuigen aan de kant gezet en geïnspecteerd.

In totaal zijn er vier bekeuringen uitgeschreven voor vrachtwagenchauffeurs wegens het in gevaar brengen van andere verkeersdeelnemers tijdens het vervoeren van lading en het rijden zonder kentekenplaat. Daarnaast werden ook de werking van de richtingaanwijzers en remlichten gecontroleerd.

Naast vrachtwagens werden ook andere voertuigen gestopt en gecontroleerd. Hierbij werden zeven bekeuringen uitgedeeld voor het rijden zonder kentekenplaat aan de voorbumper en één voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Tussen de middag en vroege avonduren zijn nog eens veertien bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen, waaronder:

  • 3x voor het rijden zonder geldige verzekering
  • 3x voor rijden zonder geldig rijbewijs
  • 4x voor rijden met defecte verlichting
  • 1x voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden
  • 2x voor het rijden zonder kentekenplaat aan de voorbumper
  • 1x voor het rijden in een verboden richting

Het KPCN roept alle weggebruikers op zich aan de verkeersregels te houden en benadrukt dat de politie tijdens controles streng zal toezien op naleving van de wetten voor ieders veiligheid. In de komende periode zullen controles vaker plaatsvinden en overtredingen zullen strengere gevolgen met zich meebrengen.

Aanhouding voor het rijden onder invloed

In de nachtelijke uren op zondag 23 april werd een 56-jarige vrouw met initialen H.M.v.N aan de Kaya Bonaire aangehouden wegens rijden onder invloed. Haar auto werd tijdelijk in beslag genomen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo