Nieuws van Bonaire

Surinam Airways heeft nu ook weer eigen vliegtuig voor Mid-atlantische route

ZANDERIJK, SURINAME- Op de Johan Adolf Pengel (JAP) luchthaven van Suriname is dinsdag het ‘nieuwe’ Airbus 340 toestel aangekomen, waarmee de luchtvaartmaatschappij de route tussen Suriname en Amsterdam gaat onderhouden.

De aankomst en op handen zijnde inzet van het toestel zijn een nieuwe opsteker voor de luchtvaartmaatschappij die ruim een jaar zonder eigen vliegtuig zat. Kort geleden kwam ook al een Boeing 737 aan, die inmiddels al op de regionale route is ingezet. 

De SLM Airbus werd overgevlogen door piloten van Azur Aviation Services. Het vliegtuig heeft nu nog een Franse registratie, namelijk F-WTAJ.  De burgerluchtvaartautoriteit Casas en Surinam Airways zullen nu werken aan de afronding van de documentatie en lokale certificering, waarna het vliegtuig de Surinaamse registratie kan krijgen. Hierna zal het toestel ook daadwerkelijk ingezet kunnen worden. 

De afgelopen jaren was Surinam Airways afhankelijk van ingehuurde derde partijen. Dat is niet alleen een relatief dure optie, maar ook een die niet altijd de beste continuïteit biedt. 

Zonniger

Na een hele turbulente periode, zien de zaken er weer wat zonniger uit voor de luchtvaartmaatschappij, die nog steeds 100% eigendom is van de Surinaamse overheid.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo