Nieuws van Bonaire

Vakbond AFBW houdt digitale bestuursverkiezing

De AFBW, hier te zien tijdens een recent gehouden referendum, heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als één van de meest actieve vakbonden op het eiland. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op 17 en 18 januari 2023 zal de bestuursverkiezing plaatsvinden bij de Algemene Federatie van Bonaireaanse Werknemers (AFBW). 

De vakbond pakt het modern aan; de verkiezingen vinden namelijk geheel digitaal plaats. De digitale stembus gaat open op dinsdag 17 januari om 08.00 uur ‘ s morgens open en sluit op woensdag 18 januari om 00.00 ’ s nachts.

AFBW is momenteel de grootste vakbond op Bonaire met achthonderd leden verspreid over 8 aangesloten bedrijven, te weten Cargill, BWM, Fundashon Cas Boneriano, Fundashon Mariadal, Bonlab, Divi Flamingo, Kooyman en Selibon.

Voor het toezicht op de verkiezingen is een speciale commissie aangesteld, bestaande uit Ewald Abdul als voorzitter, Norwin Willem als secretaris en Eric Vlijt als lid.

Oproep

De verkiezingscommissie doet een beroep op de leden van de bond om ook deel te nemen aan de verkiezingen. “Hiermee geef je het nieuwe bestuur grote steun en maak je de vakbond ook sterk bij de onderhandelingen voor betere arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden”, aldus een oproep van de commissie. 

De AFBW heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Er zijn diverse collectieve arbeidsovereenkomsten afgesloten en er zijn diverse bedrijven bij de vakbond gekomen, die voorheen bij andere bonden waren aangesloten of nog helemaal geen vakbond kenden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo