Nieuws van Bonaire

ECHO stagiair onderzoekt beste methode om water vast te houden

Een zogenaamde Groasis Waterboxx wordt met water gevuld. Foto: ECHO Foundation

KRALENDIJK- Stagiair Ava onderzoekt momenteel bij de ECHO Foundation de beste methode om waterretentie te vergroten in twee herbebossingsgebieden waar ECHO zich mee bezighoudt: Kach’I Baka en Seru Largu.

Deze twee gebieden zijn geselecteerd vanwege hun verslechterde toestand. In de betreffende gebieden trekt water bij regenval niet de bodem in, maar vloeit weg, met bodemerosie en plantenverlies tot gevolg.

Rocargo

Als onderdeel van haar project heeft Ava twee verschillende technieken voor waterbeheer geïnstalleerd. In Seru Largu zijn 15 Groasis Boxx’en geïnstalleerd en in het herbebossingsgebied van Kach’I Baka zijn geulen (loopgraven) gegraven. Deze twee retentiemethoden zijn gekozen op basis van het terrein van het landschap, de vereisten voor middelen en de benodigde tijd voor toepassing ervan.

Monitoren en vergelijken

Ava controleert en vergelijkt momenteel hoe goed het water wordt vastgehouden met behulp van de twee methoden. De ECHO Foundation zegt uit te kijken naar de resultaten van het onderzoek. “We kijken ernaar uit om de resultaten van Ava’s onderzoek te zien en de uitkomsten daarvan te gebruiken bij onze herbebossingsinspanningen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo