Nieuws van Bonaire

Kustwacht onderschept verdacht vaartuig met 1200 kilo cocaïne

De aangehouden boot met de verdachten en hun smokkelwaar is door de Kustwacht aan wal gebracht. Foto: Kustwacht Caribisch Gebied

KRALENDIJK- Zaterdag in de late middaguren heeft de Kustwacht een verdacht vaartuig dat richting Curaçao voer gedetecteerd. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) heeft onmiddellijk de Dash vliegtuig de lucht in gestuurd om het om het betreffende vaartuig te lokaliseren.

Ook werd de Metal Shark-01 patrouilleboot uitgestuurd om het betreffende vaartuig te onderscheppen. Inmiddels was het verdachte vaartuig van richting veranderd en voer richting de zuidelijke kust van Bonaire. 

Rocargo

De Multidisciplinaire Maritiem Hub Bonaire (MMHB), een samenwerking tussen het KPCN, KMAR, OLB, KWCarib en Douane om door gezamenlijke planning de maritieme grenzen van Bonaire veilig te houden, heeft vervolgens de Douane patrouilleboot uitgestuurd, met een Kustwacht patrouille aan boord, om te helpen bij de interceptie. 

Na een achtervolging in de territoriale wateren van Bonaire besloot de Kustwacht om gericht te schieten op de motoren van het vaartuig om deze uit te schakelen. Zij stelden vast dat het vaartuig vermoedelijk verdovende middelen vervoerde. Het verdachte vaartuig is daarna door de MS-01 naar de kust van Bonaire opgebracht. 

Cocaïne

Zodra het vaartuig bij de kust was aangekomen, heeft Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat het daadwerkelijk om verdovende middelen ging. Een hoeveelheid van 1280 kg cocaïne werd in beslag genomen en onmiddellijk vernietigd. Er werden vier personen aangehouden in verband met deze zaak. Een 29-jarige man met initialen R.G., een 52-jarige man met initialen R.A.G., een 39-jarige man met initialen J.R. en een 45-jarige man met initialen A.V. Onderzoek in de zaak loopt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo