Nieuws van Bonaire

Cultureel evenement bij Mangazina di Rei

 “De Zeeman”

In de jaren vijftig was de visserij van groot belang voor Bonaire. Vissers gingen vis vangen bij de eilanden van Margarita en Roque en kwamen terug met verschillende soorten vis zoals tandbaarzen, tonijn, mahi mahi en nog veel meer. De mensen van Bonaire houden van vissen en zwemmen. Vanwege dit erfgoed zijn veel Bonairianen erg trots om “Zeeman” genoemd te worden. 

Aankomende zaterdag 24 september is er een volgende editie van het culturele evenement Nos Zjilea bij Cultuurpark Mangazina di Rei met als thema “De Zeeman”. Dhr. Julius Clarenda, een man die uit een vissersfamilie komt, zal zijn ervaring over het zeeleven delen. Hij zal ons ook vertellen hoe hij deze familietraditie doorgeeft aan de volgende generatie. 

Dit alles in een gezellige sfeer met een “live” optreden van de lokale band “Tipiko Klasiko” met traditionele klassieke muziek en de lokale band “JC & Friends”. Ook is er een danspresentatie van de jongeren van de “ACE Kids Club” onder leiding van Segni Bernadina. 

Beleef “Nos Zjilea”, hèt cultureel evenement van Bonaire aanstaande zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur bij Cultuurpark Mangazina di Rei.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo