Nieuws van Bonaire

Gevangenispersoneel pakt werk weer op

KRALENDIJK – Zo’n 50 medewerkers van de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) die vanmorgen het werk hadden neergelegd, hebben omstreeks 13:30 uur hun werkzaamheden hervat. Dat verklaart Angelo Vrolijk, secretaris van de NAPB-vakbond, desgevraagd.

De groep, bestaande uit personeel van de leef-afdelingen, afdeling arbeid, teamleiders en bewaarders, legde het werk neer vanwege ontevredenheid over de manier waarop het management, in het bijzonder de plaatsvervangende directeur Sharlon Willems, het personeel zou behandelen. Die zou zich, aldus Vrolijk, structureel intimiderend hebben uitgelaten tegenover hen. 

De emmer liep naar zijn zeggen over naar aanleiding van een incident enkele weken terug, waarbij drugs in een kluis van een medewerkster werd aangetroffen. Vrolijk stelt dat intern onderzoek te lang op zich liet wachten en dat Willems de medewerkster in kwestie de hand boven het hoofd zou houden. “Sharlon Willems liep alle afdelingen na en dreigde met represaille, indien er iemand zijn goede naam en die van de bewuste medewerkster zou aantasten. Ook mochten wij niet naar de vakbond stappen”, verklaart hij tegenover Bonaire.nu.

Veel onrust

Er is veel onrust, stelt de vakbond secretaris. Het personeel voelt zich onveilig en eist dat Willems opstapt. Ook zegt Vrolijk dat er een grootschalig integriteits- en veiligheidsonderzoek bij de JICN moet plaatsvinden, met name gericht op het handelen van Willems Het feit dat de betreffende plaatsvervangende directeur, al dan niet verplicht, vanmiddag naar huis is gegaan, zou reden genoeg zijn om de werkzaamheden vooralsnog weer op te pakken. Willems zelf verklaarde desgevraagd dat hij zich niet kan vinden in de beschuldigingen, maar wilde er verder niet inhoudelijk op ingaan. 

Deel dit artikel