Nieuws van Bonaire

Komende week grootschalige rampenoefening bij Flamingo luchthaven

KRALENDIJK- Komende week dinsdag zal in de ochtenduren een grootschalige rampenoefening worden gehouden bij de luchthaven op Bonaire. 

Het rampenbestrijdingsteam van Bonaire gaat samen met luchthaven BIA een vliegtuigcrash naspelen. De grootschalige rampenoefening bij Bonaire International Airport vindt dinsdagochtend 12 april 2022 plaats.

Rocargo

Door een vliegtuigcrash bij Donkey Beach na te spelen, wil het rampenbestrijdingsteam de crisisaanpak in de praktijk trainen. Tijdens de oefening is er rookontwikkeling te Donkey Beach. De EEG Boulevard wordt afgesloten voor alle verkeer tussen 09.00 en 12.00. De afsluiting is vanaf het Marriott hotel tot aan de kruising met de I.R. Randolph Statius van Eps. De enige omleidingsroute naar Kralendijk is via I.R. Randolph Statius van Eps en Kaminda Sorobon.

Gesloten

BIA is tussen 09.30 en 11.30 tijdelijk gesloten voor het publiek. De afdeling communicatie van het OLB is in verband met de oefening tussen 09.00 en 12.00 gesloten.

Bij de oefening worden ook ambulances ingezet voor het transport van mensen die als gewonden figureren. Verder zullen het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) zichtbaar aanwezig zijn.

De oefening wordt georganiseerd door Cuijpers Consultancy in opdracht van het Openbaar Lichaam Bonaire. Ieder jaar organiseert het rampenteam van het OLB een grootschalige rampenoefening om bij een eventuele calamiteit goed voorbereid te zijn.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo