Nieuws van Bonaire

Landhuis Guatamala krijgt aandacht tijdens symposium over erfgoedbeheer

Landhuis Guatamala krijgt aandacht tijdens symposium over erfgoedbeheer
Erfgoed experts van de zes eilanden waren aanwezig op Bonaire | Foto Dutch Caribbean Heritage Platform

KRALENDIJK – Het Dutch Caribbean Heritage Platform heeft een symposium georganiseerd over duurzaam beheer van erfgoed op de zes eilanden. De genodigden waren erfgoed-experts, architecten en ambtenaren van de diverse eilanden.

Als onderdeel van de bijeenkomsten werd het Landhuis Guatemala bezocht. Junny Josephina, directeur-bestuurder van Stichting Krusada, vertelde de groep over het werk en de geschiedenis van Stichting Krusada en gaf een rondleiding op het terrein. Boi Antoin was ook aanwezig als historicus en heeft over de geschiedenis van het landhuis Guatemala en de omgeving verteld.

1200

Tijdens het symposium is er besproken en nagedacht over de oplossingen voor onderzoek, verbouwing, ondersteuning en financiering voor het herstel van erfgoed op de 6 eilanden.

Deel dit artikel