Nieuws van Bonaire

PG: ‘Advies zelftest op scholen blijft gelden’

PG: 'Advies zelftest op scholen blijft gelden'

KRALENDIJK – Het advies vanuit de Afdeling Publieke Gezondheid (PG) om leerlingen en studenten van voortgezette en middelbare scholen tweemaal per week zelftesten te laten afnemen blijft van kracht, ook al heeft de gezaghebber alle coronamaatregelen met ingang van 4 maart los gelaten. Dat zegt Loes Jaspers in antwoord op een vraag van Bonaire.nu.

Ook als een leerling of student helemaal geen symptomen heeft, is het advies om tweemaal per week preventief een zelftest te doen. Het voordeel van het preventieve testbeleid op scholen, aldus Jaspers, is dat een besmetting in een vroeg stadium opgespoord kan worden en een uitbraak (op scholen) kan worden voorkomen. 

Vinger aan de pols 

Jaspers: “De zelftest heeft zeker nut. Het is een onderdeel van de eigen verantwoordelijkheid die we met z’n allen hebben om de kwetsbaren te beschermen. We weten dat het virus zich toch nog steeds kan verspreiden en dat het vaak bij jongere mensen begint die het dan verspreiden naar ouderen. Dus het is wel belangrijk om die vinger aan de pols te houden.” Het advies geldt vooralsnog niet voor basisscholen. 

Deel dit artikel