Nieuws van Bonaire

Natuurtijdschrift voor kinderen gelanceerd 

Natuurtijdschrift voor kinderen gelanceerd 

KRALENDIJK – De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft de eerste editie van Bionews Kids uitgebracht. Dit is een gratis, gedrukt en online natuurmagazine voor kinderen (9-11 jaar) van de zes Nederlands-Caribische eilanden.

Het is in de talen Engels, Nederlands, Papiamento en Papiamentu te verkrijgen. Het doel is om het lezen te stimuleren, nieuwsgierigheid aan te wakkeren en kinderen te informeren over de buitengewone natuur en haar bedreigingen op de eilanden. Dit is bedoeld ter ondersteuning van de natuureducatieprogramma’s van de Beheersorganisaties van Beschermde Gebieden op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten. De eerste editie van Bionews Kids bevat een tekenwedstrijd en DCNA moedigt alle kinderen aan om mee te doen.

Thema: zee

Voor deze eerste editie van Bionews Kids is het hoofdthema mariene milieu. Kinderen kunnen onder andere lezen over koraalriffen, getijdenpoelen en mangroven die specifiek zijn voor sommige van de eilanden en over de vele wezens die ze al dan niet kunnen tegenkomen. Het tijdschrift bevat ook activiteiten zoals kleurplaten, strand logboeken en puzzels.

BioNews Kids online: https://dcnanature.org/bionews-kids/

1200
Deel dit artikel