Nieuws van Bonaire

Vaccinatiecampagne in de wijken weer van start

Artsen Michael Mercuur en Dirk Meijer leggen nogmaals uit waarom de vaccinatie toch echt belangrijk is. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op dinsdag is de kick-off gegeven voor de nieuwe vaccinatie campagne in the wijken. 

De artsen Michael Merkuur en Dirk Meijer waren bij de start van de campagne in de wijk Tera Korá aanwezig. Volgens Merkuur blijft vaccinatie belangrijk. Zo blijken mensen die recent zijn gevaccineerd met het zogenaamde booster-shot, minder ziek te worden van de Omikron-variant dan zij die die prik niet hebben gehad. 

Met het vaccineren in de wijk probeert de afdeling Publieke Gezondheid de drempel voor mensen nog lager te leggen, om zich toch vooral te laten vaccineren. Ook gaven de artsen aan dat binnenkort gestart zal worden met het vaccineren van kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar. 

“Hoewel we zien dat kinderen vaak niet ernstig ziek worden van het virus, kunnen zij dit wel mee naar huis nemen en anderen weer besmetten”, zegt Mercuur. 

Deel dit artikel