Nieuws van Bonaire

TCB presenteert Marketing & Actieplan 2022

TCB presenteert Marketing & Actieplan 2022

KRALENDIJK- Op maandag 17 januari 2022 heeft de Tourism Corporation Bonaire (TCB) de kickoff gegeven voor de Virtual Marketing Week en de presentatie van het Marketing & Actieplan 2022,  als onderdeel van het Tourism Recovery Plan.

De toerismestrategie van Bonaire, geleid door TCB in samenwerking met haar belanghebbenden, deelde vier (4) hoofddoelstellingen voor 2022: een sterkere betrokkenheid van de gemeenschap bij het toeristme, de herdefiniëring van Bonaire als een unieke premiumbestemming (Low Volume, High Impact), het aantrekken van het juiste type toerist en de het verbeteren van de ervaring van toeristen. .

De virtuele presentatie werd gepresenteerd door de CEO van TCB, Miles B M Mercera, waar hij de laatste ontwikkelingen in toerisme deelde, inclusief een samenvatting van 2021 en de prestatieresultaten.

Verder ging TCB in op de huidige prestaties/ontwikkelingen van de luchtdienst en de doelstellingen die voor 2022/2023 zijn geschetst. De Route Development Committee van Bonaire onder leiding van TCB, bestaande uit zowel publieke als private partners, heeft haar focus voor het jaar bepaald. De doelstellingen op korte termijn omvatten uitbreiding van de luchtdienstcapaciteit buiten de Noord-Amerikaanse markt, met een strategische focus op de zogenaamde Tri-state area, North Carolina en Midwest USA. Ook zijn er updates gegeven over de betrokken luchtvaartmaatschappijen en gesprekken hierover met de partners. 

Data

Het verzamelen van gegevens blijft een belangrijk onderdeel van de algehele strategie, waarvan het Bonaire Exit-onderzoek en het belastingplatform voor nieuwkomers belangrijkse speerpunten zijn. TCB deelde ook haar inspanningen op het gebied van productontwikkeling, zoals leerprogramma’s op scholen, algemene bewustmakingscampagnes voor toerisme, Bonaire WIFI-projecten voor openbare ruimtes en nog veel meer.

Het tweede deel van de presentatie werd gepresenteerd door Veroesjka de Windt, CEO van BONHATA. Veroesjka die een overzicht gaf van de prestaties van het verblijfstoerisme in 2021, en ook hun aankomende projecten voor 2022.

De Marketingweek gaat dinsdag verder met een presentatie van het nieuwe marketingbureau Dunn & Co waar TCB al enkele maanden mee samenwerking. Op woensdag volgt vervolgens de presentatie over Exit Survey en Cruise Data.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo