Nieuws van Bonaire

Verkeersopstopping door aantal mensen dat Covid-test wil ondergaan

Verkeersopstopping door aantal mensen dat Covid-test wil ondergaan
Het grote aantal auto’s dat wachtte op een beurt om door de teststraat te rijden, zorgde in de ochtenduren voor een flinke opstopping. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op dinsdag was er sprake van enige chaos in het verkeer door het aantal auto’s dat stond te wachten voor het stadion in de Kaya Betico Croes om door de drive-thru test faciliteit te rijden. 

Agenten moesten er aan te pas komen om het verkeer enigszins in goede banen te leiden. 

Aangezien op Bonaire nog steeds wordt opgeroepen alleen maar een test te ondergaan bij klachten, is het aantal mensen dat zich aanmeldt voor een test een signaal dat er nog veel mensen zijn die momenteel last hebben van symptomen.

Afname?

Hoewel het aantal positieve tests de laatste dagen wat terugloopt, is niet duidelijk of er sprake is van een daadwerkelijke afname van het aantal gevallen. 

Op dinsdag werden er 96 mensen positief getest. Dat maakt 787 actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire. 25 van de nieuwe gevallen zijn bezoekers van Bonaire. Er liggen 4 personen van Bonaire in het ziekenhuis vanwege Covid-19. 133 personen waren ook weer hersteld. 

Deel dit artikelRocargo