Nieuws van Bonaire

Overheid Bonaire neemt maatregelen om verspreiding Covid-19 tegen te gaan

Overheid Bonaire neemt maatregelen om verspreiding Covid-19 tegen te gaan

KRALENDIJK- Het Bestuurscollege van Bonaire heeft een stap genomen die moet leiden tot de beteugeling van het Covid-19 virus op Bonaire. Dat werd wel tijd ook, aangezien het eiland inmiddels een besmettingsgraad kent die ruim 10 keer hoger ligt dan op Curaçao, Aruba of St. Maarten het geval is. 

Vanaf aanstaande maandag, 15 november mogen er bij privébijeenkomsten in een ruimte binnen maximaal 25 personen aanwezig zijn. Voor privébijeenkomsten buiten blijft het maximum 50 personen.  

Het doel van de maatregel is om besmettingen in ruimtes binnen zoals thuis, op school of op het werk tegen te gaan. De afgelopen weken zijn veel personen op deze plekken besmet geraakt. De regels moeten  voorkomen dat het virus zich gemakkelijk verspreidt en dat de zorg overbelast raakt. 

Aanvraag

Voor professionele bijeenkomsten met meer dan 50 mensen en zang, dans en geschreeuw, moeten organisatoren een aanvraag doen. Dat kan bij de afdeling Juridische en Algemene Zaken, JAZ en de directie Toezicht en Handhaving.  Bezoekers van zo’n bijeenkomst moeten een QR-code of een negatief testresultaat laten zien om toegelaten te worden. 

Luchten

Werkplekken moeten zo veilig mogelijk zijn, werknemers moeten 1,5 afstand van elkaar kunnen houden. Het advies is ook om de werkplek zo veel mogelijk te luchten. Voor zover mogelijk wordt het aangeraden om werknemers voor een deel thuis te laten werken. 

Het blijft voor iedereen belangrijk om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te  houden. Ook wordt het burgers aangeraden om bij ontmoetingen zoveel mogelijk buiten af te spreken.    

Deel dit artikel