Nieuws van Bonaire

Één miljoen dollar voor renovatie Kaya Grandi

Één miljoen dollar voor renovatie Kaya Grandi

KRALENDIJK- Volgens gedeputeerde Hennyson Thielman, van onder meer Financiën en Toerisme, zal er één miljoen dollar worden uitgetrokken om de hoofdstraat van Kralendijk een nieuw aanzien te geven. De Kaya Grandi is toe aan vernieuwing om Kralendijk aantrekkelijk te houden.

Volgens de gedeputeerde is de hoofdstraat één van de plekken op het eiland die het meest door toeristen wordt bezocht. “Om het bezoek, maar ook de bedrijvigheid verder te stimuleren is het belangrijk om in onze hoofdstraat te investeren; zowel als het gaat om de presentatie, als wanneer het gaat om de infrastructuur”.

Als het aan Thielman ligt gaat de Kaya Grandi er heel anders uitzien. “Het moet er mooi en aantrekkelijk uitzien. Het moet een aangename plek zijn om te vertoeven en er moet voldoende parkeergelegenheid zijn”, somt de gedeputeerde het wensenlijstje op. Ook moet er aandacht besteed worden aan de toegankelijkheid van de hoofdstraat, die volgens Thielman beter kan.

Budget

Hoewel het officiële budget voor 2022 nog bij de eilandsraad ligt ter behandeling en goedkeuring, is het de bedoeling 1 miljoen dollar voor het project uit te trekken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo