Advertentie

De Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire introduceert nieuwe Handelsregistersysteem | Advertentie

De Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire introduceert nieuwe Handelsregistersysteem | Advertentie

De Kamer van Koophandel introduceert op korte termijn het nieuwe online Handelsregistersysteem. Hiermee bereiken we dat Bonaire een Handelsregister heeft dat:

  • voor iedereen beter digitaal toegankelijk is,
  • het mogelijk maakt om de gegevens van een inschrijving in het Handelsregister digitaal te beheren,
  • een online betaalfaciliteit heeft, en
  • ons in staat stelt om de dienstverlening uit te breiden en te verbeteren.

Dit past bij het concept waarlangs we de ondernemers van Bonaire willen ondersteunen: CLICK – CALL – FACE. We streven ernaar om zoveel mogelijk van onze dienstverlening volledig digitaal beschikbaar te maken, maar zijn telefonisch en in een persoonlijk gesprek zeker ook beschikbaar. Zo kunnen ondernemers op een makkelijke, moderne en efficiënte manier zaken doen met de Kamer van Koophandel.

Naast de nieuwe “look-and-feel” verandert de functionaliteit van het online Handelsregister. Voor ingeschreven ondernemers en bestuurders wordt het mogelijk om wijzigingen volledig digitaal af te handelen indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Door de ingebouwde betaalfaciliteit is het binnenkort mogelijk om zowel nieuwe inschrijvingen als producten uit het Handelsregister (bijvoorbeeld uittreksels) digitaal te betalen.

De komende weken zullen we regelmatig concrete informatie publiceren over de manier van inloggen en de functionaliteiten van het nieuwe Handelsregister. Dit zullen we doen via “direct mails” naar de ingeschreven organisaties en via onze sociale media kanalen op Facebook en LinkedIn en op onze website.

Het is noodzakelijk om met een correct email adres ingeschreven te staan in het nieuwe online Handelsregister. Daarom vragen we aan de vertegenwoordigers van de ingeschreven organisaties in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Bonaire om contact met ons op te nemen (persoonlijk, telefonisch of per mail) als zij de laatste maanden geen mails van ons hebben ontvangen. Voor ondernemers zonder een email adres en/of internet toegang heeft de Kamer van Koophandel ook een oplossing: zij worden hierover apart per brief geïnformeerd.

Over de Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire

De Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire heeft een aantal taken die bij wet zijn vastgelegd. De belangrijkste taken zijn:

  • Het beheer van het handelsregister van Bonaire (hierin staan alle bedrijven, rechtspersonen en nevenvestigingen die op het eiland gevestigd zijn);
  • Het informeren van ondernemers over alle relevante aspecten van het zakendoen;
  • Het informeren en adviseren van de overheid op het gebied van economische ontwikkeling (zowel gevraagd als ongevraagd);
  • Het begeleiden, adviseren en ondersteunen van ondernemers op Bonaire.

(Bron KVK)

Deel dit artikel