Coronavirus

Jongeren op Bonaire kunnen zich melden voor coronavaccin

Jongeren op Bonaire kunnen zich melden voor coronavaccin

KRALENDIJK – Jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen vanaf 2 juli aangemeld worden voor de coronaprik. De Gezondheidsraad in Nederland adviseerde laatst om jongeren in deze leeftijdsgroep te vaccineren. Op Bonaire hebben jongeren van 12 – 17 jaar de toestemming van hun ouders nodig om de coronaprik te krijgen. 

De coronaprik wordt op 6 juli gegeven. Het tijdstip wordt bij de aanmelding verteld. Andere prikdagen worden daarna bekend gemaakt. De ouders moeten op de priklocatie een verklaring tekenen dat ze toestemming geven voor de vaccinatie. Ze moeten een identiteitsbewijs of sedula meenemen.

De laatste tijd zijn er op het eiland meer gevallen van jongeren en hun huisgenoten die besmet raken. De jongeren worden niet ernstig ziek maar moeten wel in isolatie. Er is een kleine kans dat jongeren als ze besmet raken ernstig ziek worden.

Op het eiland zijn er ongeveer 1.400 jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. De afdeling Publieke Gezondheid heeft genoeg vaccins om de jongeren te vaccineren.

Deel dit artikel