Nieuws van Bonaire

Educatieve wandeling gebied Onima

Archieffoto van Boi Antoin tijdens een wandeltour welke hij regelmatig organiseert.
Educatieve wandeling gebied Onima

Aanstaande zondag 28 februari organiseert FuHiKuBo samen met de Chantiwawa groep een educatieve wandeling in de omgeving van Onima. De ruïnes en de dam zullen worden bezocht.

Chantiwawa is een groep natuurliefhebbers die de wandelpaden regelmatig bezoeken en begaanbaar houden.  De paden van Onima zijn onlangs door de groep breder gemaakt zodat er makkelijk langs en voorbij de dam gelopen kan worden.

De rüines, van wat vroeger de opzichtershuis was (‘kas di vitó), zal worden bezocht en er zal rond de dam worden gewandeld.

De wandeling start bij Magazina Di Rei, om 06:30 ’s ochtends. Het wordt aangeraden om goede schoenen of sportschoenen aan te hebben, een lange broek te dragen en ook water mee te nemen. Eén van de doelen van de wandeling van aanstaande zondag is om informatie te geven en samen te genieten van mooie uitzichten.

Bij interesse, graag reageren vóór zaterdagmiddag 12:00 uur. Prijs: USD 15,00. Dit is inclusief soep en fruit. Geïnteresseerden kunnen bellen en appen naar +599-7959292. Plekken zijn beperkt in verband met Covid-19.

De wandeling is onder leiding van Boi Antoin en zijn assistenten.

Deel dit artikel