Nieuws van Bonaire

‘Bonaire Flamingo Airport: Cruciale Infrastructuur’

De luchthaven op Bonaire behoeft financiële hulp voor veiligheid en uitbreiding

Door Niek Vernooij en Harald Linkels

KRALENDIJK- “Bonaire Flamingo Airport is Cruciale Infrastructuur”, dat zegt luchthavendirecteur Jos Hillen in Luchtvaartnieuws Magazine. Hillen noemt de luchthaven “de vierde grootste luchthaven van Nederland.”

“Deze luchthaven staat in nauwe relatie met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Nederlandse overheid is verantwoordelijk voor de luchthaven”volgens Hillen. Hij vindt het daarom ook niet meer dan logisch dat de Nederlandse overheid over de brug komt met financiële steun.

Masterpan
Behalve een aantal investeringen dat moet worden gedaan om de vliegveiligheid op peil te brengen en te houden, zoals de vernieuwing van de baanverlichting, gaat Hillen in het artikel uitgebreid in op het Masterplan dat hij, samen met het team van BIA samenstelde. In plaats van complete nieuwbouw, wordt nu ingezet op een geleidelijke, doch aanzienlijke uitbreiding van de huidige faciliteiten.

De luchthaven op Bonaire behoeft financiële hulp voor veiligheid en uitbreiding

Openbaar Vervoer
Hillen breekt ook een lans om de luchtverbindingen tussen de eilanden te bestempelen als openbaar vervoer. “Ik beschouw het vliegverkeer tussen de eilanden als een soort openbaar vervoer. Ze zijn te beschouwen als trein- en busverbindingen naar de uithoeken van Nederland”. Hillen pleit er dan ook voor dat er vanuit de Rijksoverheid een structurele financiële ondersteuning komt voor deze verbindingen.

Bonaire International Airport zoekt financiële hulp voor Masterplan
Het huidige gebouw van Flamingo Airport | Foto BIA

Foto’s
Behalve veel interessante informatie, bevat het artikel in Luchtvaartnieuws ook een aantal zeer fraaie foto’s die door Roëlton Thodé werden gemaakt.
Neem een abonnement op de digitale versie van Luchtvaartnieuws vanaf 4 euro per maand
https://luchtvaartnieuws.nl/abonneren

Deel dit artikel