Nieuws van Bonaire

Amerikaanse vluchten voorlopig uitgesteld door nieuwe inreisregels

Amerikaanse vluchten voorlopig uitgesteld door nieuwe inreisregels
Delta heeft haar vluchten met een maand uitgesteld | Foto BIA

Kralendijk – Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft onlangs bekend gemaakt dat Bonaire weer open gaat voor Noord-Amerikaanse bezoekers met rechtstreekse vluchten vanuit Atlanta, Miami, Houston en Newark vanaf februari 2021.

Reizigers uit hoog-risico landen die naar Bonaire reizen, dienen een antigeentest oftewel snel test 4 uur voor vertrek naar Bonaire af te nemen. Naast de antigeentest moeten reizigers ook een bewijs tonen van een negatieve PCR-test die 72 uur voor aankomst is afgenomen en moeten reizigers 48 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen.

Sinds de invoering van de verplichte antigeentest 4 uur voor vertrek naar Bonaire, hebben de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hun vluchten gecanceld. Niet alle luchthavens in Amerika hebben de faciliteiten om een antigeentest te kunnen afnemen. Er zijn meerdere knelpunten waardoor de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben besloten om de vluchten die gepland stonden in februari 2021 te cancelen.

United Airlines heeft haar vluchten van 13 februari 2021 uit Houston (IAH) en Newark (EWR) gecanceld en zal deze eind maart weer hervatten. Delta heeft haar vlucht van 6 februari 2021 uit Atlanta (ATL) met één maand uitgesteld en staat op dit moment gepland op 6 maart 2021. Ook American Airlines die op 13 februari 2021 gepland stond heeft besloten om haar vluchten vanuit Miami (MIA) naar maart 2021 te verplaatsen.

Tourism Corporation Bonaire gaat wel door met de geplande marketingcampagnes voor de Amerikaanse markt zo laat het kantoor weten.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo