Nieuws van Bonaire

Sushi òf Dushi challenge

Kralendijk – Boneiru Duradero start een campagne voor een schoner Boanire in de vorm van een challenge. De campagne start op 21 november en duurt 10 dagen. Doel van de Sushi òf Dushi Challenge is om zoveel mogelijk inwoners op Bonaire te inspireren om mee te doen met een mini-clean-up van slechts 10 minuten.

De *Sushi òf Dushi Challenge werkt als volgt:

  1. Kies zelf een clean up locatie: je eigen buurt, rondom school of werkplek of misschien je dagelijkse wandelroute.
  2. Maak een foto van het zwerfvuil (BEFORE).
  3. Ruim het zwerfvuil op en maak een foto van de opgeruimde plek (AFTER).
  4. Plaats je foto’s op INSTAGRAM of op Facebook en stimuleer zo anderen om ook mee te doen.

(Het woord vuilnis kan in het Papiamentu op twee manieren worden gespeld: sushi/shushi.)

Het draait natuurlijk niet om winnen, maar bij de Sushi òf Dushi Challenge horen ook leuke prijzen. Deelnemers maken onder andere kans op een windsurf les voor 5 personen of een privétour in het natuurgebied bij Dos Pos.

Boneiru Duradero hoopt dat iedereen zich meer bewust wordt van de hoeveelheid zwerfvuil op ons eiland. Iedereen kan actief bijdragen aan een schoner Bonaire door: zwerfvuil te signaleren en op te ruimen + afval sowieso in de vuilnisbak te deponeren.

De Sushi òf Dushi Challenge wordt gesponsord door JIBE City, ECHO, Delfins Beach Resort en Selibon. Kijk op sushi òf Dushi INSTAGRAM of Boneiru Duradero voor meer informatie. Boneiru Duradero is een project van het Wereld Natuur Fonds.


Lees ook:

Deel dit artikel