Nieuws van Bonaire

Help Echo Bonaire met de telling van de lora’s

Help Echo Bonaire met de telling van de lora's

Aanstaande zaterdag 25 juli vindt er de zomertelling van de ‘Yellow-shouldered Amazon Parrots’ plaats. Lokaal zijn deze papegaaien bekend onder de naam lora. Deze tweede telling van het jaar wordt georganiseerd door Echo. Zij houden zich bezig met de bescherming van deze – bijna uitgestorven – papegaaisoort.

Op Bonaire leven nog ongeveer 1000 lora’s in het wild. Dankzij de inspanningen van Echo voor het natuurbehoud op Bonaire is de populatie groeiende. Om een goed beeld te krijgen van het aantal lora’s op Bonaire worden ze regelmatig geteld. En daarbij kunnen ze jouw hulp goed gebruiken.

Informatiebijeenkomst 22 juli

Ervaring met het tellen van lora’s is niet nodig. Voorafgaand aan de officiële telling vindt er namelijk een informatiebijeenkomst plaats. Deze wordt gehouden op woensdag 22 juli om 17:30 uur bij het Echo Dos Pos Conservation Center. Tijdens deze meeting krijg je uitleg over hoe de telling wordt uitgevoerd, wat er van je verwacht wordt en hoe je het formulier met de door jou getelde lora’s invult.

Wil je graag meehelpen bij deze lora telling, meld je dan aan via echobonaire@gmail.com.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo