Nieuws van Bonaire

Kiwanis Bonaire houdt maandag Radiothon

Kiwanis Bonaire houdt maandag Radiothon

Kiwanis is een wereldwijde serviceclub die sinds 2018 ook op Bonaire vertegenwoordigd is. De vrijwilligersorganisatie draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Ze doen dit door zelf acties op te starten en/of bestaande goede doelen te ondersteunen. De vrijwilligers van Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire komen uit alle geledingen van de maatschappij, wat resulteert in een diverse groep mensen. Op Bonaire werken de vrijwilligers aan meerdere projecten, maar door de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, zijn de meeste activiteiten stil komen te liggen. Om geld in te zamelen houdt Kiwanis Bonaire aanstaande maandag 27 april van 14:00 – 18:00 uur een Radiothon.

Eén van de doelen op Bonaire is om minderbedeelde kinderen en hun ouders te ondersteunen. “Op Bonaire zijn veel gezinnen die tussen wal en schip vallen”, geeft Ricard Nicholson, president van Kiwanis Bonaire, aan. “Ouders die net iets meer verdienen dan de bovengrens voor het recht op financiële hulp via de reguliere kanalen, kunnen bij ons terecht. Zij hebben vaak net genoeg geld om rond te komen, maar voor onvoorziene uitgaven is geen budget.” Zo heeft Kiwanis recent deze groep voorzien van kinderzitjes voor in de auto, die sinds kort op Bonaire verplicht zijn.

Kiwanis Bonaire houdt maandag Radiothon
De gedoneerde kinderzitjes, foto: Kiwanis Bonaire

Amboina en Nort’i Saliña

In het verleden hebben de vrijwilligers van Kiwanis Club of Kralendijk, Bonaire onder andere een parkje in de wijk Nort’i Saliña opgeknapt en evenementen georganiseerd voor kinderen in Amboina en Nort’i Saliña. Het was de bedoeling om eens in de maand in deze wijken kinderen te komen voorlezen en spelletjes met ze te doen. Door de maatregelen rondom het coronavirus is dit tijdelijk niet mogelijk.

Ook was Kiwanis Bonaire van plan om een ‘kids market’ te organiseren. Tijdens deze markt worden er ingezamelde spelletjes en kleding voor een zacht prijsje verkocht. Zo kunnen de kinderen toch in het ‘nieuw’ worden gestoken en spelen met leuk speelgoed. Zodra de maatregelen rondom het coronavirus worden versoepeld zullen deze activiteiten weer worden opgepakt.

Kiwanis Bonaire houdt maandag Radiothon

Eieren voor broodpakketten

Tevens wilde Kiwanis Bonaire afgelopen Pasen kinderen van minderbedeelde gezinnen verrassen met een ‘Easter basket’. Ook deze actie kon als gevolg van de maatregelen niet door gaan. Als alternatief heeft Kiwanis Bonaire een schenking gedaan aan de stichting Voeding op School, in de vorm van 400 dozen eieren. Deze zijn samen met de broodpakketten van de stichting uitgedeeld aan de behoeftige gezinnen.

Naast bovenstaande acties is Kiwanis Bonaire ook nauw betrokken bij o.a. de Nationale Voorleesdagen, ondersteunen ze BON DOET en delen ze op Valentijnsdag cupcakes uit op scholen. Wil je meer weten over Kiwanis Bonaire, volg ze dan op Facebook of op Instagram.

Rocargo
Kiwanis Bonaire houdt maandag Radiothon
Cupcakes voor Valentijnsdag, foto: Kiwanis Bonaire

Maandag 27 april Radiothon

Jaarlijks organiseert Kiwanis Bonaire verschillende activiteiten, zoals een gemaskerd bal en een dinner, om geld in te zamelen. Om lang houdbare producten en geld in te zamelen zal Kiwanis aanstaande maandag van 14:00 tot 18:00 uur een Radiothon organiseren. Dit is een marathon uitzending op de lokale radiostations Mega Hit FM en Breezy FM. Kiwanis Bonaire zal hierbij samenwerken met de Lions en Rotary Club.

Natuurlijk kun je Kiwanis Bonaire nu ook al steunen. Doneren kan in de vorm van geld geven. Maar heb je tijd over en wil je je handen uit de mouwen steken? Dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger voor diverse projecten. Je kunt contact opnemen met Kiwanis via hun Facebookpagina, Instagram of telefonisch. Het telefoonnummer waarop ze zijn te bereiken is (00599) 7960003.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo