Nieuws van Bonaire

Certificaatuitreiking jobprogram bobcat

Kralendijk –  De Directie Samenleving en Zorg heeft onlangs een jobprogram besturen van een Skidsteer (Bobcat) georganiseerd. Door het volgen van jobprograms kunnen deelnemers vaktechnische vaardigheden aanleren waarmee zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Instructeur Rafmildo Damascus heeft gedurende vier weken zowel theorie als praktijklessen gegeven. Hierbij stond met name het veilig en verantwoord werken centraal. Aan het jobprogramma  skidsteer hebben 9 personen deelgenomen waarvan er 7 deelnemers geslaagd zijn. Met het verkrijgen van het certificaat kunnen deelnemers hun kundigheid als bestuurder aantonen en in de bouw- en civiele sector aan de slag.

Ingrid Sealy, afdelingshoofd MOA, heeft in haar speech de deelnemers gefeliciteerd met hun behaalde resultaten en gaf aan trots te zijn op met name de motivatie van de deelnemers. Het betrof een intensief programma waarbij er in de avonduren en weekenden is gewerkt. Ook heeft ze Rafmildo Damascus bedankt voor  de prettige samenwerking. Rafmildo heeft als instructeur de groep weten te boeien en met veel geduld en enthousiasme zijn kennis overgedragen waardoor de meerderheid van de groep het programma succesvol heeft afgerond.

De afdeling MOA organiseert met regelmaat jobprograms ter bevordering van participatie op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt er gekeken naar zowel de vraag op de arbeidsmarkt als de behoefte van werkzoekenden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de unit arbeid.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo