Nieuws van Bonaire

Pleegzorgcafé voor pleegouders

Kralendijk – Op donderdag 11 april heeft het eerste pleegzorgcafé plaatsgevonden voor pleegouders op Bonaire, georganiseerd door Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland (JGCN). Gedurende de avond zijn pleegouders geïnformeerd door directeur Curvin George over ontwikkelingen rondom de kaders van pleegzorg, te woord gestaan door jeugdzorgprofessionals en is de waardering van pleegouderschap in het middelpunt van de belangstelling geplaatst.

Rocargo

Het debuut van het pleegzorgcafé onder leiding van moderator en jeugdzorgprofessional Areina Martina kende het thema ‘Hechting en de taal van de liefde’ en vond plaats bij Stichting Forma. Ook vond er een vraag en gesprek ronde plaats, zijn pleegouders te woord gestaan door jeugdzorgprofessionals en was er ruimte voor kennismaking.

Het pleegzorgcafé is een initiatief vanuit JGCN om waardering te uiten, beter te informeren en dichter bij pleegouders te staan. Als de eerste van een drie jaarlijks evenement is de avond goed bezocht en positief ontvangen door pleegouders. In het belang van JGCN om samen elk kind duurzaam veilig te stellen, is deze avond met name georganiseerd om de waardering uit te spreken voor de pleegouders. JGCN bedankt alle aanwezigen en de inzet van haar medewerkers voor de succesvolle avond.

Deel dit artikel