Nieuws van Bonaire

TOP Bonaire in dialoog met staatssecretaris Knops & minister Ollongren

TOP Bonaire in dialoog met staatssecretaris Knops & minister Ollongren

Kralendijk – De staatssecretaris van BZK, Raymond Knops, en de minister van BZK, Kajsa Ollongren, zijn op dinsdag 9 april met deelnemers uit de TOP-community in dialoog gegaan. De TOP-community bestaat uit inmiddels 52 (oud) TOP-deelnemers en TOP-trainees.

Het centrale thema tijdens deze energieke ontmoeting was de manier waarop TOP Bonaire de deelnemers heeft geholpen te groeien als professional. Deze groei en persoonlijke ontwikkeling is niet altijd gemakkelijk voor de deelnemers. Ze gaan de confrontatie aan met zichzelf met behulp van coaching en trainingen en stappen hierbij uit hun comfortzone. Minister Ollongren moedigde dit aan en stimuleerde de deelnemers deze groei door te zetten: “Het is logisch dat je soms twijfelt, maar ga het gewoon doen, durf!”.

De staatssecretaris en de minister gaven na afloop aan onder de indruk te zijn van de verhalen en de energie van de TOP-deelnemers. Ook gezaghebber Rijna deelde de mening dat de TOP-community bijdraagt aan en onderdeel is van de positieve stappen die zichtbaar worden op Bonaire. In het Bestuursakkoord Bonaire 2018-2022 was al afgesproken dat het ministerie van BZK en het openbaar lichaam Bonaire, TOP Bonaire en het TOP Traineeship tot 2022 blijven organiseren. Het belang van deze afspraak voor Bonaire is tijdens de bijeenkomst op 9 april met kracht onderstreept door alle aanwezigen. 

Deel dit artikel