Nieuws van Bonaire

Saba geeft toerisme een forse impuls

Het voormalige Captain’s Quarters wordt flink onderhanden genomen.

 

Door Koninkrijksrelaties.Nu – René Zwart

Windwardside – Met de uitbreiding van Juliana’s Hotel en de bouw van het Arawak Hotel krijgt de toerismesector op Saba een flinke impuls.

Aan de 14 units die Juliana’s Hotel telt worden in een van de gebouwen van het voormalige Captain’s Quarters Hotel vier ruim bemeten ‘kapiteinsuites’ met een eigen veranda toegevoegd. Juliana’s Hotel heeft het pand in augustus aangekocht. De reconstructie die in volle gang is moet in november gereed zijn. Het plan is om stap voor stap verder uit te breiden, aldus eigenaar Johanna Schutten.

Elders in Windwardside is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van het 27 kamers tellende Saba Arawak Hotel. Met de wederopbouw van de Ecolodge in Rendez-Vous is een begin gemaakt. Het hotel hoopt binnenkort weer vol in bedrijf te zijn.

Het eilandbestuur en het toeristenbureau spannen zich in om Saba beter bereikbaar te maken voor toeristen. Op initiatief van gedeputeerde voor toerisme Bruce Zagers wordt een ‘connectivy plan’ ontwikkeld.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo