Nieuws van Bonaire

Minister Dekker bezoekt Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba

Kralendijk – Minister Dekker voor Rechtsbescherming zal van 10 tot en met 13 april een bezoek brengen aan Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Tijdens het bezoek zullen verschillende onderdelen van het justitiegebied centraal staan.

Op Sint Maarten bezoekt minister Dekker samen met staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vier verschillende detentielocaties die in 2017 getroffen werden door orkaan Irma. Ook zullen zij een gesprek hebben met minister-president Marlin en minister De Weever over de detentievoorzieningen op het eiland.

Na het bezoek aan Sint Maarten zal minister Dekker doorreizen naar Sint Eustatius waar hij verschillende gesprekken zal voeren over onder andere detentiecapaciteit, jeugdpreventie projecten, de invoering van het jeugdstrafrecht en het veiligheidshuis op het eiland. Vervolgens zal Dekker een bezoek brengen aan Saba. Hier woont hij onder meer een expertmeeting bij over slachtofferrechten.

Deel dit artikel